R65 house / I love the design studio

0

[ad_1]

R65 house / I love the design studio

R65 House / I Like Design Studio - Exterior Photography, FacadeR65 House / I Like Design Studio - Outdoor Photography, GardenR65 House / I Like Design Studio - Interior PhotographyR65 House / I Like Design Studio - Outdoor Photography+ 38

R65 House / I Like Design Studio - Exterior Photography, Facade
© Soopakorn Srisakul

Text description provided by the architects. This house serves as both the designer’s residence and office, and it all started with the design question, “What kind of house do I want?” to be a designer who must investigate the needs, preferences and habits of the owner in order to obtain a design work that meets the needs of the client as much as possible. I can find an answer to the question, and I like simplicity with hidden details, simplicity and humility until I discovered the Japanese philosophy of “Wabi sabi”, which partly corresponds to the meaning with which we wanted to design this house. I always search for the meaning of “Wabi sabi” in interesting ways and perspectives. Whether to appreciate the beauty of nature as it is, to appreciate the beauty that has changed over time, to minimize the unnecessary to reveal something hidden, to use the space that is not superfluous to live simply, etc.

R65 House / I Like Design Studio - Outdoor Photography, Garden
© Soopakorn Srisakul

The front of the house is designed to retreat into the longer side of the lot to provide parking for employees and visitors. The floor was designed with gravel rather than concrete to reduce the hardness of the floor and make it look less like a parking lot. The parking line is divided by the tall trees in front of the house on the east side. The east wall is designed to be solid from the outside to provide privacy and prevent heat from entering the building. Sunlight shines on the walls each morning at sunrise, casting shadows and creating images of light and trees along the walls. Residents will admire and experience the light and shadow on the specially plastered, semi-handcrafted walls in this softness each morning. I think the dimension of the shadows moving with the wind or with the time of day is beautiful.

R65 House / I Like Design Studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© Soopakorn Srisakul
R65 House / I Love Design Studio - Image 27 of 38
Ground floor Plan
R65 House / I Like Design Studio - Interior photography
© Soopakorn Srisakul

There are offices and parking lots on the ground floor. The center of the house was designed as a leafy courtyard open to the sky. This is the main view of the desktop, which can be seen as a large bonsai tree with an oblique line leading the eyes skyward. Only during the midday hours will sunlight shine through the leaves and down to the gravel ground below. Another thing that I think is very beautiful and that I will only be able to experience during this period is this.

R65 House / I Like Design Studio - Interior Photography, Facade
© Soopakorn Srisakul
R65 House / I Love Design Studio - Image 36 of 38
Sections G and H
R65 House / I Like Design Studio - Interior Photography, Door
© Soopakorn Srisakul

The natural direction of the wind is through the back of the house, which is designed as a wind tunnel from back to front. Residents will be able to feel the natural wind before entering the house, where most of the living space is air-conditioned. Due to the natural wind, the staircase was designed to be placed to the southwest. A fixed glass louver at the bottom of the stairs absorbs and disperses wind into the building.

R65 House / I Like Design Studio - Outdoor Photography
© Soopakorn Srisakul

The roof is intended to be a place to plant a garden that will be used in the house. Residents will have the opportunity to reconnect with nature, experience soil, cultivate and slow down. These are rare in city life. The other side of the roof is set up as an outdoor dining area, with the edge of the wall raised to obscure the view of the surrounding environment. The only thing visible was the surrounding sky, which changed color depending on the time of day.

R65 House / I Like Design Studio - Outdoor Photography
© Soopakorn Srisakul
R65 House / I Like Design Studio - Exterior Photography, Windows
© Soopakorn Srisakul

The interior of this house is designed to use as little space as possible. The area inside this house is approximately 350 square meters, with an office space of 110 square meters on the first floor, which can accommodate 10 employees, and an executive room which can be converted into a meeting room for 6 people. The house on the second floor has a living-dining room, a kitchen and three bedrooms, with a total useful area of ​​approximately 190 square meters. A 50 square meter gym and prayer room are located on the third floor. There are 7 residents in the residential section.

R65 House / I Like Design Studio - Interior photography
© Soopakorn Srisakul
R65 House / I Love Design Studio - Image 38 of 38
Diagram
R65 House / I Like Design Studio - Interior Photography, Table, Chair, Handrail
© Soopakorn Srisakul

Everything, whether it’s a way of life that simplifies our identities as creators or inhabitants. The ability to sense and appreciate one’s environment. Find meaning in our lives or eliminate the useless. These are useful to me when I explore my mind.

R65 House / I Like Design Studio - Exterior Photography, Windows
© Soopakorn Srisakul


[ad_2]
Source link

Share.

Comments are closed.